Hírek Rólunk Alkalmasság vizsgálatok repülőorvosi vizsgálatok pszichológiai tevékenység Járóbeteg ellátás Egynapos sebészet Kapcsolat Galéria English
2016-11-22 14:04
Pályaalkalmassági Vizsgálatokat Tervező Értekezlet Kecskeméten

2016. november 16-án, immár ötödik alkalommal került megszervezésre az MH Egészségügyi Központ, Védelem-egészségügyi Igazgatóság kecskeméti Repülőorvosi-, Alkalmasságvizsgáló és Gyógyító Intézetében (továbbiakban: MH EK RAVGYI) az elsőfokú pályaalkalmassági vizsgálatok tárgykörében tartandó Egyeztető Értekezlet.

 

A Honvéd Vezérkar főnök közvetlen szolgálati alárendeltségébe tartozó alakulatokat, illetve más felkért szervezeteket is érintő rendezvény fő célja az volt, hogy az alkalmassági vizsgálatok mind az igénylő szervezetek, mind pedig a vizsgálatokat végrehajtó intézet számára is tervezett, kiszámítható módon, közös megelégedéssel kerüljenek végrehajtásra, melynek eredményeként a Magyar Honvédség részére, feladatai végrehajtása érdekében is tervezhető formában váljon biztosíthatóvá a megfelelő létszámú, beosztása ellátására alkalmas katona.

A vizsgálatokat kezdeményező szervezetek képviselőivel együtt 34 fős résztvevő állomány - az értekezlet végrehajtására vonatkozó igény felismerése kapcsán, az MH EK RAVGYI kezdeményezésére kiadott Honvéd Vezérkar főnöki intézkedés alapján - részletesen egyeztette a vizsgálati ütemtervet. Az értekezlet ugyanakkor lehetőséget adott arra is, hogy a vizsgálatokat kezdeményező szervezetek és az MH EK RAVGYI szakemberei gyors és hatékony információ cserére alkalmas, közvetlen megbeszélés keretében egyeztessék a vizsgálatok szervezése, végrehajtása kapcsán számukra kihívást jelentő részfeladatokat, előzetesen azonosított problémákat, esetenként figyelembe veendő szervezeti szintű kéréseket.

 

A 3 órás, szoros időrenddel szervezett munkaértekezlet során végül 8845 fő alkalmassági vizsgálata került megtervezésre az értekezlet tárgyidőszakát jelentő 2017. év első félévére. Figyelemmel a feladat sikere érdekében elvégzendő szakorvosi vizsgálatok körére, az elvégzendő vizsgálatok száma a fél év során így el fogja érni a százezres nagyságrendet. Az MH EK RAVGYI csakis a konferencián megtervezett létszámok megtartása mellett képes az intézet vizsgálati kapacitásainak határát megközelítő volumenű vizsgálatok elvégzésére, szakembereinek gondosan tervezett alkalmazásával, azzal a töretlen szakmai ambícióval, hogy az alkalmasság megállapításához kapcsolódó komoly felelősség sem az orvosi, sem pedig a pszichológiai, vagy fizikai vizsgálatok kapcsán ne sérüljön, így a vizsgálatok eredménye a vizsgált egyének és a szervezet számára is elfogadható, megkérdőjelezhetetlen legyen.

A kétéves múlttal rendelkező, rendszeres egyeztető értekezlet tapasztalata egybehangzóan az, hogy mára alkalmas fórumát jelenti a vizsgálatok részletes, a résztvevők számára megelégedéssel történő megtervezésének, a Magyar Honvédség feladatai végrehajtásának közvetett támogatásával. Az igénylő és végrehajtó szervezetek egyetértettek abban, hogy az értekezlet jövőbeni rendszeres végrehajtása, fenntartása éppen a fentiek miatt, továbbra is hasznos, nélkülözhetetlen.

 

Dr. Lengyel Attila orvos ezredes

intézetvezető főorvos

legfrissebb
legolvasottabb
Elérhetőségeink
MH Egészségügyi Központ Védelem-egészségügyi Igazgatóság Repülőorvosi-, Alkalmasságvizsgáló és Gyógyító Intézet (MH EK RAVGYI)


 

Intézetvezető:
Dr. Lengyel Attila ezredes intézetvezető főorvos


Cím:
6000 Kecskemét, Balaton utca 17.

GPS koordináták:

46 054.6951' N
019 040.7920 ' E

Telefon:
06-76/581-600
HM:
02-43-3111
02-43-3211

Fax:
           06-76/581-604


HM: fax:

      
    02-43-3466

email:

mh.ek.ravgyi.ugyvitel@hm.gov.hu

 

 Időpontkérések és előjegyzésekkel kapcsolatos hasznos információk itt!

Partnereink

   
kiemelt témák
Térkép
Igényjogosulti Referatúra
Alkalmasságvizsgálat GYIK
Mi, hol található?
Impresszum
Adatvédelem
Oldaltérkép
Legfrissebb RSS Összes RSS
Írjon nekünk!
mh.ek@hm.gov.hu