Hírek Rólunk Alkalmasság vizsgálatok repülőorvosi vizsgálatok pszichológiai tevékenység Járóbeteg ellátás Egynapos sebészet Kapcsolat Galéria English
2017-03-22 09:03
A kecskeméti telephelyen gyakorlatoztak a tűzoltók
A kecskeméti hivatásos tűzoltó-parancsnokság szolgálatban lévő állománya február 17-én, 24-én és március 3-án szituációs begyakorlást hajtott végre az MH Egészségügyi Központ Kecskeméti Repülőorvosi Alkalmasságvizsgáló és Gyógyító Intézetben. A gyakorlatok célja a tűzoltók bevethetőségének szinten tartása, fejlesztése volt.

 

A gyakorlati szituáció szerint az épület második emeletén, az orvosi szobában tűz keletkezett, mely gyorsan továbbterjedt a berendezési tárgyakra. A szobában ketten voltak a tűz keletkezésekor, egyikük elhagyta a szobát a másik dolgozó megkezdte a tűz oltását, de közben megsérült az épületet önerejéből nem tudta elhagyni.A kecskeméti hivatásos tűzoltók védősugár védelme mellett behatoltak az épületbe, a tűzoltás-vezető megkezdte a felderítést, mentési csoportot alakított az eltűnt személy felkutatására és kimentésére, valamint irányította a tűz továbbterjedésének megakadályozását és a tűz oltását.

A kecskeméti hivatásos tűzoltók védősugár védelme mellett behatoltak az épületbe, a tűzoltás-vezető megkezdte a felderítést, mentési csoportot alakított az eltűnt személy felkutatására és kimentésére, valamint irányította a tűz továbbterjedésének megakadályozását és a tűz oltását. A beavatkozó állomány az égő terület megközelítésének szabályait betartva, teljes védőfelszerelésben, légzésvédelem használata mellett hajtotta végre a feladatot. Az életmentés, az épület átvizsgálása, a tűz oltása, a homlokzati tűzterjedés megakadályozása a várható valós helyzetnek megfelelően történt.

A tűzoltóságok rendszeresen tartanak tűzoltási és műszaki mentési gyakorlatokat különböző helyszíneken, a hatékony beavatkozás és az esetleges tűzesetek, közlekedési balesetek gyors és szakszerű felszámolása érdekében. Ezek a gyakorlatok a tűzoltók folyamatos, tervszerű felkészítésébe illeszkednek, és jól szolgálják az állomány felkészültségének ellenőrzését. A gyakorlaton a kárhelyparancsnok irányítói, valamint a beosztotti állomány tűzoltási, életmentési feladatokat gyakorolt.

Fotó: Kovács Andrea tű. főhadnagy

legfrissebb
legolvasottabb
Elérhetőségeink
MH Egészségügyi Központ Védelem-egészségügyi Igazgatóság Repülőorvosi-, Alkalmasságvizsgáló és Gyógyító Intézet (MH EK RAVGYI)


 

Intézetvezető:
Dr. Lengyel Attila ezredes intézetvezető főorvos


Cím:
6000 Kecskemét, Balaton utca 17.

GPS koordináták:

46 054.6951' N
019 040.7920 ' E

Telefon:
06-76/581-600
HM:
02-43-3111
02-43-3211

Fax:
           06-76/581-604


HM: fax:

      
    02-43-3466

email:

mh.ek.ravgyi.ugyvitel@hm.gov.hu

 

 Időpontkérések és előjegyzésekkel kapcsolatos hasznos információk itt!

Partnereink

   
kiemelt témák
Térkép
Igényjogosulti Referatúra
Alkalmasságvizsgálat GYIK
Mi, hol található?
Impresszum
Adatvédelem
Oldaltérkép
Legfrissebb RSS Összes RSS
Írjon nekünk!
mh.ek@hm.gov.hu