Hírek Rólunk Alkalmasság vizsgálatok repülőorvosi vizsgálatok pszichológiai tevékenység Járóbeteg ellátás Egynapos sebészet Kapcsolat Galéria English
2018-04-20 11:59
Testnevelői továbbképzés
A Magyar Honvédség Hadkiegészítő, Felkészítő és Kiképző Parancsnokság szervezésében került végrehajtásra a Magyar Honvédség testnevelőinek és a katonai testnevelés foglakozások levezetésével megbízott állományának kiképzési rendezvénye 2018. március 19-21 között Kecskeméten a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ Repülőorvosi Alkalmasság-vizsgáló és Gyógyító Intézetében.

Az összevonás célja a 2017. évben elvégzett feladatok értékelése, valamint szakmai továbbképzés, az MH katonai testnevelés kiképzés és sportbajnokságok helyzetének értékelése volt, valamint a jövőbeni feladatok meghatározása, feladatszabás a 2018. év katonai testnevelés kiképzés és sport feladataira vonatkozóan.

Ezen célok megvalósulása érdekében a felelősök értékelték a 2017. évben lezajlott hazai és nemzetközi katonai bajnokságokat, versenyeket, szabadidősport rendezvényeket. Beszámoló hangzott el Dr. Eleki Zoltán ezredestől, Chmelik Ernő alezredestől és Róth Balázs századostól a Katonai Mezei futóbajnokság szervezésével, rendezésével, edzői és versenyzői tapasztalatokkal kapcsolatban.
A 2018-ban megrendezésre kerülő MH Bajnokságok előkészületeinek felmérése, a bajnoki rendszer módosításainak megvitatása és elfogadása, a CISM Hungary 2018. évi versenyeinek tájékozatója, a sportszázad tevékenységének ismertetője hangzott el. A 2017. év értékelése során a fizikai alkalmasság-vizsgálat tapasztalataival, illetve a fizikai állapotfelmérés összesített eredményeivel Bagó András őrnagy és Országné Faragó Éva alezredes ismertette meg a részt vevőket.
Vass Tibor százados és Horváth Béla százados beszámoltak az Erzsébet táborokban szerzett élményeikről, átadták tapasztalataikat az idén a táborokban feladatot vállaló testnevelőknek. A katonai testneveléshez kapcsolódóan a Honvéd Testalkati Program tapasztalatairól hangzott el beszámoló Dr. Juhász Zsolt alezredes és Rázsó Zsófia hadnagy tolmácsolásában. Az alsóháti gerincszakasz és csípőizület gyógytornáját mutatta be Novák Attila százados. A sportorvostan, sportélettan témaköréből spiro-ergométeres terhelésekről szóló előadás Dr. Kuti Norbert orvos alezredestől volt hallható. A stressz és elhízás élettani hátterére, az életmód és a táplálkozás összefüggéseire Dr. Németh Lajos nyugállományú orvos alezredes világított rá.
Az összevonás résztvevői látogatást tettek a MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázison, ahol a hajózó állomány speciális terhelési profiljának ismertetése mellett lehetőség nyílt egy JAS 39 Gripen harcászati vadászbombázó repülőgép készenléti riasztás végrehajtásának megtekintésére is.

A három napos rendezvény elérte célját. Értékelés, feladatszabás, tapasztalatok átadása megtörtént, tudományos igényű szakmai előadások hangzottak el. Jó hangulatban, hasznosan telt az idő.fotó: Galambos Sándor honvedelem.hu
legfrissebb
legolvasottabb
Elérhetőségeink
MH Egészségügyi Központ Védelem-egészségügyi Igazgatóság Repülőorvosi-, Alkalmasságvizsgáló és Gyógyító Intézet (MH EK RAVGYI)


 

Intézetvezető:
Dr. Lengyel Attila ezredes intézetvezető főorvos


Cím:
6000 Kecskemét, Balaton utca 17.

GPS koordináták:

46 054.6951' N
019 040.7920 ' E

Telefon:
06-76/581-600
HM:
02-43-3111
02-43-3211

Fax:
           06-76/581-604


HM: fax:

      
    02-43-3466

email:

mh.ek.ravgyi.ugyvitel@hm.gov.hu

 

 Időpontkérések és előjegyzésekkel kapcsolatos hasznos információk itt!

Partnereink

   
kiemelt témák
Térkép
Igényjogosulti Referatúra
Alkalmasságvizsgálat GYIK
Mi, hol található?
Impresszum
Adatvédelem
Oldaltérkép
Legfrissebb RSS Összes RSS
Írjon nekünk!
mh.ek@hm.gov.hu