Hírek Rólunk Alkalmasság vizsgálatok repülőorvosi vizsgálatok pszichológiai tevékenység Járóbeteg ellátás Egynapos sebészet Kapcsolat Galéria English
2018-08-09 14:14
Csillagok háborúja Űrtábor
a kecskeméti repülőkórházban
A Kecskeméti Hírös Agora szervezésében zajló egyhetes "Csillagok háborúja" Űrtábor keretében gyerekcsoport látogatott a Repülőorvosi-, Alkalmasságvizsgáló és Gyógyító Intézetbe, 2018. augusztus 01-én.

A kecskeméti "Repülőkórház" utódintézményeként működő intézet látogatására - immár hagyományos jelleggel - került sor mintegy 27 gyerek és 3 kísérő tanár részvételével. A Kecskeméti Hírös Agora (Kulturális és Ifjúsági Központ Non-profit Kft., Otthon Mozi) által szervezett ismeretterjesztő szabadidős tematikus nyári tábor keretében az érdeklődő diákok 2.-11. évfolyam között, tudásszintjüknek megfelelően hallhattak érdekes előadásokat.


Dr. Szabó Sándor András orvos ezredes MH repülő főszakorvos és Dr. Tótka Zsolt alezredes, a Magasság-élettani Vizsgáló Osztály osztályvezető főorvos tájékoztatója során a gyerekek ízelítőt kaptak az űrhajózás történetéről, a jelenlegi űrkutatási feladatokról, az emberi vezérlésű (vadász) repülőgépes repülés és az űrhajózás szoros kapcsolatáról, az űrhajós jelöltek kiválogatásának folyamatáról, az űrrepülés során előforduló élettani problémákról és megelőzésük-kezelésük lehetőségeiről. Az érdeklődő fiatalok helytálló és érdekes kérdésekkel tartalmas két óra keretében ismerkedtek a repülőorvosi alkalmasságvizsgálat és az űrhajós kiválogatás folyamatával, bekukkantottak a barokamrába, emellett ők maguk is sok-sok ismeretről és tudásról tettek tanúbizonyságot.

Élményekkel gazdagabban és talán a repülés-űrrepülés iránti vággyal és az ahhoz szükséges tanulás iránti elkötelezettséggel (no meg az aktív kérdésekre és válaszokra adott jutalom édességgel) távoztak a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ kecskeméti Repülőorvosi, Alkalmasságvizsgáló és Gyógyító Intézetéből.

Dr. Szabó Sándor András ezredes
MH repülő főszakorvos

 

legfrissebb
legolvasottabb
Elérhetőségeink
MH Egészségügyi Központ Védelem-egészségügyi Igazgatóság Repülőorvosi-, Alkalmasságvizsgáló és Gyógyító Intézet (MH EK RAVGYI)


 

Intézetvezető:
Dr. Lengyel Attila ezredes intézetvezető főorvos


Cím:
6000 Kecskemét, Balaton utca 17.

GPS koordináták:

46 054.6951' N
019 040.7920 ' E

Telefon:
06-76/581-600
HM:
02-43-3111
02-43-3211

Fax:
           06-76/581-604


HM: fax:

      
    02-43-3466

email:

mh.ek.ravgyi.ugyvitel@hm.gov.hu

 

 Időpontkérések és előjegyzésekkel kapcsolatos hasznos információk itt!

Partnereink

   
kiemelt témák
Térkép
Igényjogosulti Referatúra
Alkalmasságvizsgálat GYIK
Mi, hol található?
Impresszum
Adatvédelem
Oldaltérkép
Legfrissebb RSS Összes RSS
Írjon nekünk!
mh.ek@hm.gov.hu