Hírek Rólunk Alkalmasság vizsgálatok repülőorvosi vizsgálatok pszichológiai tevékenység Járóbeteg ellátás Egynapos sebészet Kapcsolat Galéria English
2021-03-10 08:42
Új kihívás? Új képesség! – Szolgálatba álltak a katonai oltóbuszok
Szöveg: Révész Béla | Fotó: Tóth László | 2021. március 9. 15:31
Szolnokon mutatta be a Magyar Honvédség speciális oltóbuszait március 9-én Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes.

A szolnoki MH Béketámogató Kiképző Központban kedden kezdődött el a határvédelmi feladatokra induló katonák védőoltása. A Magyar Honvédség speciális oltóbuszait Németh Szilárd parlamenti államtitkár, miniszterhelyettes mutatta be a sajtó képviselőinek.

Mint elmondta, mára már több mint egymillió honfitársunk kapta meg az oltóanyagot, ezzel Magyarország az átoltottságot tekintve az Európai Unióban a második helyen áll. Az államtitkár hangsúlyozta: a Magyar Honvédség a koronavírus-járvány elleni védekezésben minden rendelkezésre álló eszközzel, megkerülhetetlen módon veszi ki a részét, legyen szó a határvédelemről, a kórházparancsnoki rendszerről, vagy az iskolák és a szociális intézmények speciális fertőtlenítéséről – és immár a vírus elleni oltásról is.

 A mobil oltópontok kapcsán Németh Szilárd elmondta: február utolsó napjaiban öt oltóbusz készült el a Magyar Honvédség számára, amelyek mindegyikén naponta százötven embert lehet beoltani. A buszokon tízfős személyzet dolgozik, köztük mentőtisztek, ápolók és adminisztrátorok is. „Ma itt Szolnokon azokat a katonákat oltják be, akik a határon fognak szolgálatot teljesíteni, de természetesen nem csak a honvédeket fogják oltani az oltóbuszokkal, hiszen jövő héttől a lakosság átoltásában is részt fognak venni” – tájékoztatott a miniszterhelyettes.

Németh Szilárd rámutatott: az oltóbuszok egyik legnagyobb előnye, hogy olyan helyen is el tudják végezni feladatukat, ahol nem tudnak közvetlenül áramforráshoz csatlakozni, hiszen egy áramtermelő aggregátor segíti az energiaellátásukat. A fertőtlenítést a teljes buszon automata, úgynevezett permetbefúvásos rendszerrel végzik. 

A parlamenti államtitkár ismét felhívta a figyelmet arra, hogy az oltás az egyetlen lehetőség a járvány megállítására. „Arra szeretnék kérni minden magyar állampolgárt, hogy oltassa be magát, mert a járványt csak így gyűrhetjük le. Együtt egész biztosan sikerülni fog” – fogalmazott. 

 

kapcsolódó állományok
legfrissebb
legolvasottabb
Elérhetőségeink
MH Egészségügyi Központ Védelem-egészségügyi Igazgatóság Repülőorvosi-, Alkalmasságvizsgáló és Gyógyító Intézet (MH EK RAVGYI)


 

Intézetvezető:
Dr. Sasi Ágnes ezredes intézetvezető főorvos


Cím:
6000 Kecskemét, Balaton utca 17.

GPS koordináták:

46 054.6951' N
019 040.7920 ' E

Telefon:
06-76/581-600
HM:
02-43-3111
02-43-3211

Fax:
           06-76/581-604


HM: fax:

      
    02-43-3466

email:

mh.ek.ravgyi.ugyvitel@hm.gov.hu

 

 Időpontkérések és előjegyzésekkel kapcsolatos hasznos információk itt!

Partnereink

   
kiemelt témák
Térkép
Igényjogosulti Referatúra
Alkalmasságvizsgálat GYIK
Mi, hol található?
Impresszum
Adatvédelem
Oldaltérkép
Legfrissebb RSS Összes RSS
Írjon nekünk!
mh.ek@hm.gov.hu